Reinigen en opladen

Verzorgen Edelstenen

 

Reinigen en opladen:

Edelstenen gaan een wisselwerking met hun omgeving aan, ze geven energie af en nemen energie op. Hierdoor kunnen ze dusdanig vervuild raken dat ze kapot gaan of dof worden, dus het is belangrijk ze van tijd tot tijd te ontdoen van de opgenomen energie en op te laden zodat ze hun werk verder kunnen doen. Welke methode je gebruikt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en wat jij voelt dat voor je werkt. Ze werken allemaal en er is niet één 'beste methode', maar jij moet het gevoel hebben dat je edelstenen er weer fris en fruitig van worden. Er zijn een aantal methoden die voor alle stenen geschikt zijn, maar soms is een methode ongeschikt voor bepaalde soorten edelstenen.

 

Zon en maan

Leg de stenen 24 uur op een plek waar ze zonlicht en maanlicht kunnen opvangen. Edelstenen die negatieve energie omzetten of afbuigen, zoals zwarte toermalijn, hebben soms 48 uur nodig om weer helemaal schoon te worden. Hierbij maakt het niet uit of het bewolkt is, de stenen vangen de energie evengoed op. Niet geschikt voor stenen die kunnen verkleuren door teveel zonlicht, zoals amethist, mangaan calciet, rozekwarts, lavendelkwarts, aquamarijn. Deze stenen zou je kunnen bedekken, maar de meningen verschillen of ze dan genoeg licht opvangen om te reinigen en op te laden. Voor mijn gevoel moet het kunnen als je ze afdekt met een natuurlijk materiaal zoals katoen, wol of zijde.

 

Aarde

Je kunt een edelsteen ook 24 uur in de aarde stoppen, bij voorkeur zo schoon mogelijk (niet verontreinigd of bemest met kunstmest) en in een pot. Als bescherming kun je er een natuurlijk stof (katoen, zijde, wol) omheen wikkelen. De edelsteen wordt dan gereinigd en opgeladen. Niet geschikt voor edelstenen die niet tegen vocht kunnen, zoals seleniet, woestijnroos, markasiet.

 

Water

Stromend water kan ook helpen of een glas bronwater. Ververs het water elke paar uur tot je geen belletjes meer ziet. Reinigen met water kan een riskante onderneming zijn. Veel stenen worden lelijk als ze in aanraking met water komen. Seleniet lost zelfs helemaal op als je het maar lang genoeg laat staan. Het wordt er in ieder geval dof en lelijk van, net als sommige calcieten en angeliet.
Kwartsvarianten (bergkristal, rozekwarts, lavendelkwarts), amethist, jaspisvarianten, aquamarijn en fluoriet zijn voorbeelden van stenen die wel in het water kunnen. Kies bij twijfel een andere methode. 
 

Bergkristal / hematiet

Een veilige methode voor alle edelstenen is een badje van hematietsplit om te ontladen/reinigen en daarna een badje van bergkristalsplit om op te laden. Leg ze eerst een dagje in een bakje hematietsplit om te ontladen en daarna een dagje in het bergkristalsplit om weer nieuwe energie op te doen.
Geschikt voor alle edelstenen. Wel af en toe het split reinigen om de werking te behouden, bijvoorbeeld na elke 4 of 5 keer.

 

Bergkristal- of amethist cluster 

Je kunt edelstenen ook reinigen door ze op een groot bergkristal- of amethistcluster te leggen. Na een dagje zijn ze dan gereinigd en opgeladen, maar het kan zijn dat een ernstig vervuilde steen wat langer nodig heeft. 
Ook hier geldt dat je het cluster zelf regelmatig moet reinigen om de zuiverende werking te behouden.

Sorteer op
© 2018 - 2024 Ownah | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel